„Dzika Gruzja” – degustacja win naturalnych robionych w kwewri
opowiadał będzie:
Paweł Woźniak z Krako Slow Wines z Krakowa
Monte di Vino – winoskład
Al. Warszawska 54, Lublin
24. października 2015, godz. 17:00
Zapraszamy na degustację prowadzoną przez PAWŁA WOŹNIAKA z Krako Slow Wines. Paweł swoją działalność opiera na imporcie win naturalnych, tworzonych z szacunkiem dla natury i spontanicznego procesu powstawania. Wina powstają tylko ze zdrowych owoców, przy minimalnej ingerencji człowieka, ale przy jego ogromnej trosce o uprawę. Dzięki spontanicznej fermentacji na tak zwanych „dzikich” drożdżach rozwijają nieoczywiste, ujmujące smaki, właściwe dla
siedliska z którego pochodzą.
Wina, które zaprezentuje nam Paweł Woźniak powstały przy użyciu kwewri czyli dużej, glinianej amfory, całkowicie zagłębionej w ziemi. Jest to najstarszy sposób produkcji wina, który pamięta czasy starożytne. 24. października 2015r. o godz. 17.00 w winoskładzie Monte di Vino będziemy mieli okazję spróbować:
Kvaliti Krakhuna – Archil Guniva (Imeriti)
Kvaliti Tsolikauri – Archil guniva (Imeriti)
Krakhuna Amiram – Ariram Vepkhvadze’s Wine Cellar (Imeriti)
Otshanuri sapere – Ariram Vepkhvadze’s Wine Cellar (Imeriti)
Saperavi – Nika Bakhia (Kachetia)
Saperavi – Jakeli Org. V&W (Kachetia)
Do podawanych win przygotujemy dania kuchni polskiej i potrawy z grilla.
Liczba miejsc ograniczona. Prosimy o wcześniejsze zgłoszenie swojego uczestnictwa (do piątku 23. października do godz 16.00):
– tel.: 503 182 407;
– mejl: [email protected];
– osobiście w winoskładzie.
Koszt uczestnictwa: 99 PLN od osoby; PŁATNOŚĆ Z GÓRY (do piątku 23. października do godz 18.00):
– na konto na podstawie przesłanej przez nas po zgłoszeniu faktury proforma;
– osobiście w winoskładzie.
Serdecznie zapraszamy!