Dubletowe warzenie dyni
Monte di Vino – Winoskład
Al. Warszawska 54, Lublin
31. października (czwartek) godz. 18.00
… a dokładniej, aby uniknąć nieporozumień, gotujemy zupę dyniową, a pod kierunkiem Piotra „Pepo” Mazura (zeszłorocznego Grand Championa Lubelszczyzny w domowym warzeniu piwa) warzymy piwo dyniowe. W końcu jest jesień, do tego zaskakująco słoneczna ostatnimi dniami, więc aż się prosi, aby wziąć w obroty pomarańczowe słońce ogródków warzywnych!
Przy okazji oczywiście, wstyd byłby, gdyby nie uraczyć się różnorakim piwem – winoskładowa półka browarniana czeka na spragnionych. Kto ma swoje domowe, niech przynosi.
Startujemy o 18.00 w czwartek 31. października w winoskładzie Monte di Vino przy Al. Warszawskiej 54. Koniec imprezy, gdy piwo będzie gotowe do picia ; )
Zrzutka na zupkę 5zł.
Uprasza się o wcześniejsze zgłoszenie uczestnictwa:
- osobiście w winoskładzie;
- telefonicznie: 81 501 50 83;
- drogą mejlową: [email protected]
Serdecznie zapraszamy.